In het hart van Stellenbosch, aan de voet van de bekende Simonsberg, liggen de wijngaarden van de Duitse wijnfamilie Sperling. Het landhuis wordt in 1938 gekocht door Hans Otto Hoheisen en zijn vrouw Deli, waarnaar het domein Delheim vernoemd is. In de jaren ’50 wordt het overgenomen door Michael Sperling en zijn vrouw Vera, die de basis leggen voor het wijnbedrijf zoals we dat nu kennen. Delheim is vooral bekend om zijn Chenin Blancs en Pinotage. Daarnaast maken ze onder meer een bijzondere 100% Cabernet Franc die zeer gewild is onder wijnkenners.
Afkomstig van verschillende wijngaarden in Stellenbosch, Zuid-Afrika.
Vinificatie
De druiven worden ontsteeld, gekneusd en zachtjes geperst. Het sap wordt koud vergist in RVS en betonnen tanks. De wijn blijft enkele maanden op de gist ('sur lie') rijpen. Hierdoor wint de wijn aan complexiteit en wordt romiger van textuur.
Kleur
Citroengeel.
Geur
Kweepeer, citrus en ananas.
Smaak
Geur zet door in de smaak, aangevuld met tropische tonen van kumquat en abrikoos. In de afdronk herkenbare tonen van citroen.
Serveren bij
Lekker bij garnalen met avocado. Ook heerlijk bij fish & chips of sushi.
In het hart van Stellenbosch, aan de voet van de bekende Simonsberg, liggen de wijngaarden van de Duitse wijnfamilie Sperling. Het landhuis wordt in 1938 gekocht door Hans Otto Hoheisen en zijn vrouw Deli, waarnaar het domein Delheim vernoemd is. In de jaren ’50 wordt het overgenomen door Michael Sperling en zijn vrouw Vera, die de basis leggen voor het wijnbedrijf zoals we dat nu kennen. Delheim is vooral bekend om zijn Chenin Blancs en Pinotage. Daarnaast maken ze onder meer een bijzondere 100% Cabernet Franc die zeer gewild is onder wijnkenners.