.

Categorieën

Actieve filters

€ 4,85

Deze mousserende wijn is strogeel, met mooie glinsteringen. In de neus tonen van tropisch fruit, perziken en lychee. De fruitigheid in de mond is in perfecte balans met een delicate frisheid. De wijn is alcoholvrij. Wijnhuis Appalina is er in geslaagd om een alcoholvrije wijn te produceren, vertrekkende vanuit een traditionele wijn. De basiswijn werd gedesalcoholiseerd, dat is een moderne techniek om de eigenschappen van de druif beter te bewaren dan vroegere alcoholvrije wijnen. Wettelijk mag er een een restspoor achterblijven van minder dan 0,5% alcohol, bij deze wijn is dit 0,01%. Dit is een perfect alternatief voor wie geen alcohol wil consumeren. Alcoholvrije wijn bevat tevens minder calorieën. Appalina is erin geslaagd om van echte wijndruiven, zeer goed alcoholvrije wijnen te maken. Door een nieuwe vacuüm methode kan Appalina de alcohol verwijderen uit de wijn. Dankzij deze nieuwe methode blijven de karakter eigenschappen van de druivensoorten beter bewaard waardoor de alcoholvrije wijn een veel betere smaak en beleving heeft dan vroeger. Echte wijn volledig alcoholvrij maken is haast onmogelijk. Er kan altijd een restspoor van maximaal 0.5% achterblijven. Dit is wettelijk toegestaan. Appalina heeft dit zelfs kunnen beperken tot 0.01%. Kortom een zeer aangename alcoholvrije wijn.

€ 4,65

Een traditionele fijne Cava voor een aangename prijs, wat wil men nog meer. Het geurpalet bestaat uit citrus vruchten, rijpe meloen, perzik en met een lichte toets van brioche (geur gebakken brood) wat wijst op een goede rijping in de fles. Een prachtige gouden schittering als uitzicht en in de mond is deze Cava fris en elegant met een uitstekende finale. 

Serveren:
Serveren tussen de 6-8° Celsius. Deze Cava is een geweldige goeie opener bij een receptie of zomaar om een fles te kraken. Deze Cava is niet bedoeld om te bewaren. Jong drinken is optimaal genieten.

Extra informatie:

Cava is een Spaanse D.O. die zich uitspreidt over meerdere gebieden in Spanje. 90% van de Cava productie, zo-ook deze, is afkomstig uit de streek Penedes, gelegen direct ten westen van Barcelona, dat wordt beschouwd als het kwaliteitsgebied voor cava's.

Castellblanch is een van de oudste cava producenten van de Penedès. Het huis is opgericht in 1908 door de Parera famlie. Het huis heeft een ruim assortiment aan Cava's. Cava is altijd gemaakt van methode traditionel (zoals Champagne) en heeft een minimale fles rijping van 9 maanden. Een echte cava is aan de vierpuntige ster onderop de kurk te herkennen. De druiven die gebruikt moeten worden zijn de inheemse soorten : xarello, macabeo en parellada.

Xarello (60%): zorgt voor structuur en body, Macabeo (30%): vrij neutrale soepele druif, Parellada (10%): frisheid aan de wijn

Alcohol: 11,5%
Dosage: Brut: 9 g/l
9 – 12 maanden gerijpt in de fles